Jongeren en volwassenen

Cornelishoeve

Zorgboerderij Cornelishoeve is aan de Provincialeweg Oost 91 in Haastrecht gevestigd. Het is een melkveehouderij bedrijf met koeien en daarnaast zijn er nog meerdere soorten grotere en kleinere dieren, zoals geiten, schapen, kippen, eenden, duiven en konijnen en cavia’s.

Tijdens mijn baan als hovenier ben ik gaan werken met mensen (die een beperking hebben) in de groenvoorzieningen. Aangezien ik altijd voor ogen had om het boerenbedrijf voort te zetten en mijn opgedane ervaring niet verloren wil laten gaan, ben ik thuis dagbesteding gaan bieden aan de diverse doelgroepen. Dit doe ik al sinds 2004 met veel plezier.

Jongeren en volwassenen

Zorgboerderij Gravenstein

Ouderen (met dementie)

Zorgboerderij Kloostertuin

Zorgboerderij De Kloostertuin biedt dagactiviteiten voor met name dementerende ouderen op een prachtige plek langs de IJssel in Haastrecht. Een kleinschalig project met volop buitenlucht en huiselijke bezigheden.

Zorgboerderij De Kloostertuin is voor alle ouderen die behoefte hebben aan een zinvolle dagbesteding. Met name kun je denken aan:

  • demente ouderen;
  • ouderen met psychische klachten;
  • ouderen die zich eenzaam voelen.

We merken nu dat ook jong dementerenden hun hart ophalen in de tuin en erg genieten van de buitenactiviteiten en buitenlucht.

Per 7 mei 2012 zijn wij ook gestart op ons melkvee bedrijf en daar heeft de locatie de naam: Het Boere Erf.            

Bezoek de website

Ouderen (met dementie)

Het Boerenleven

Het boerenleven wil ouderen een dagbesteding bieden, waar deelnemers zich zelf kunnen zijn en zich thuis voelen. Een plek waar naar elkaar wordt omgekeken, wordt geluisterd en waar ieder kan doen waar hij of zij plezier aan beleeft. Ieder is uniek met zijn/ haar eigen talent, er wordt gekeken naar wat u wilt. Op de boerderij zijn er vele mogelijkheden om zinvol bezig te zijn en om met elkaar of alleen te genieten van het boerenleven.

Bezoek de website

Jongeren en volwassenen

Doruvael Buitenzorg

Doe, beleef en leer!

In Montfoort, een karakteristieke stad gelegen in het Groene hart, vind je “Doruvael Buitenzorg”. In ons unieke familiebedrijf combineren wij de duurzame kaasboerderij (Doruvael) met een winkel aan huis (Doruvael ’t Kaasmeisje) en zorgverlening op maat (Doruvael Buitenzorg).

Bezoek de website

Jongeren en volwassenen

Haanwyck

Haanwyck biedt een omgeving waarin aandacht, groei en bloei centraal staan. De combinatie van zorg voor ouderen met dementie en (jong-)volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt, het bijdragen aan de lokale voedselketen en het bieden van een plek waar mensen, dieren en planten zich kunnen ontwikkelen maakt Haanwyck een unieke plek.

Op de prachtige lokatie gelegen aan de rand van Harmelen, tussen Utrecht en Woerden, ben je welkom om te ervaren wat rust en ruimte met je doet.

Bezoek de website

Ouderen (met dementie)

’t Boeren Erf

(onderdeel van Zorgboerderij de Kloostertuin)

Per 7 mei 2012 zijn wij ook gestart op ons melkvee bedrijf en daar heeft de locatie de naam: Het Boere Erf.       

Het Boere Erf ligt aan de hekendorpsebuurt. De hooiberg is geheel nieuw opgetrokken voor de zorg. We zitten op een klein melkveebedrijf met 45 melkoeien. We hebben vanuit de hooiberg prachtig uitzicht over de weilanden. We kunnen van daaruit ook goed de bedrijvigheid van de boerderij volgen. We kunnen buiten genieten van poezen en kalveren en kippen en verder doen we wat lichte tuin werkzaamheden.

    

Bezoek de website

Kinderen, volwassenen en ouderen (met dementie)

Hoeve Veldzicht

Roelof en Alice de Wit zijn eigenaars van zorgboerderij Hoeve Veldzicht in Kamerik, bij Woerden. Hier bieden zij professionele dagbesteding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, psychische hulpvraag, vorm van autisme of burn-out. Hun uitgangspunt is dat de deelnemer centraal staat. Hij of zij kan te allen tijde zichzelf zijn en hoeft zich nooit te bewijzen.

Bezoek de website

Kinderen, volwassenen en ouderen (met dementie)

De Sleutelbloem

Aanbod
De zorg bestaat uit een gevarieerd aanbod aan dagbesteding, individuele begeleiding, leerwerktrajecten, begeleid wonen en stages. Mensen kunnen hun handen uit de mouwen steken in de kas, het dierenverblijf, de houtwerkplaats, de metaal-en brommerwerkplaats, het atelier, de tuin, de keuken of bij het hoveniersbedrijf. Ze kunnen op adem komen in de serre of in het prieel, iets lekkers eten in de keuken en een luisterend oor vinden in het kantoor.

Doelgroep
De Sleutelbloem richt zich met name op mensen met psychosociale en psychiatrische problemen, verslavingsproblematiek, (ex) gedetineerden, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren die zijn vastgelopen op school. Voorbeelden van de doelgroep zijn onder andere mensen met een depressie, burn-out, borderline-stoornis, schizofrenie, autisme, adhd, ppd-nos, etc.

Cliënten komen bij ons terecht via een doorverwijzing van het UWV, Jeugdzorg, huisarts, GGZ-instellingen, de burgerlijke gemeente, kerkelijke gemeenten en particulieren. Alle leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd (van 15 tot 81 jaar!) maar de grootste groep bestaat uit jong volwassenen.

Bezoek de website

Jeugd

De Grazige Weiden

Wie zijn wij

Wij zijn Jan en Conny Graveland, samen eigenaar van melkveebedrijf en zorgboerderij De grazige weiden. We zijn getrouwd en hebben 2 kinderen in de tienerleeftijd. Jan is opgeleid als boer en programmeur, Conny als docent creatieve vakken in het voortgezet (agrarisch) onderwijs. De afgelopen 14 jaar hebben verschillende pleegkinderen in ons gezin gewoond. Onze ervaring is dat de boerderij, met alle dieren en vaste dagelijkse structuur, hierin veel goed doet. En daar genieten wij van!

Ouderen met dementie

Heerlijk Houtdijk

Over ons

Wij zijn Aad en Stephanie Dekker. Samen met onze meiden wonen we sinds maart 2021 aan de Houtdijk in Kamerik. We komen uit Den Haag waar ons huis te klein werd voor alles wat we wilden doen. Kippen, konijnen, bijen, kindertheater en allerhande andere hobby’s.

Aad werkt op een zorgboerderij en Stephanie als activiteitenbegeleider in een verpleeghuis. Op Heerlijk Houtdijk willen we dit graag samen laten vloeien en daarom starten we hier een zorgboerderij. We gaan dagactiviteiten aanbieden in deze prachtige landelijke omgeving.

We gaan een moestuin maken waar we met onze doelgroep kunnen werken. We zorgen graag voor dieren en willen anderen daar van mee laten genieten.

Ambulante begeleiding

Parkhub

Je bent uniek

Je bent uniek, maar soms heb je moeite met de hoge eisen van de maatschappij. Misschien heb je wat hulp nodig om zelfstandig te kunnen wonen of werken. Wij helpen je daar graag mee, zodat jij makkelijk je plekje vindt.

Parkub is een zorgbedrijf in Utrecht dat zich inzet voor mensen die een grotere afstand hebben tot de maatschappij. Heb jij een verstandelijke beperking, psychiatrische klachten of een andere ‘beperking’? Dan wil je, net als andere mensen, ook je kwaliteiten laten zien aan de wereld. Met begeleiding op het gebied van wonen en mentorschap kun jij ook stralen.

Ambulante begeleiding

Alja zorg

Wie wij zijn

Alja Zorg en Wonen levert zorg aan alle mensen die vastlopen op één of meerdere levensdomeinen. Alja Zorg en Wonen is een bedrijf dat per definitie verbindend wil zijn.

Alja Zorg en Wonen wil een platform zijn voor (kleine) zelfstandige zorgondernemingen die met elkaar samenwerken, elkaar versterken en vernieuwende zorg en begeleiding durft te bieden. Daarbij moet de klant centraal staan in de werkwijze. Alja Zorg en Wonen vindt het belangrijk één adres te zijn voor kwalitatief hoogwaardige zorg en begeleiding voor zowel Jeugd als WMO 18+, maar ook te kunnen werken binnen de ZVW en WLZ zodat de klant niet onnodig hoeft te wisselen bij de begeleiding. De focus wordt gelegd op het terugwinnen van zelfstandigheid.